Gå til indhold
SENIORPLEJE.DK - DIN GARANTI FOR PROFESSIONEL & FAGLIG RÅDGIVNING
SENIORPLEJE.DK - DIN GARANTI FOR PROFESSIONEL & FAGLIG RÅDGIVNING

Når smerter bliver kroniske

Rigtig mange mennesker her i lille Danmark lever hver dag i et smertehelvede, og der er desværre stadig en del tabu forbundet med dette.

Nogle lidelser er synlige, og skyldes en fysisk håndterbar årsag, f.eks et brud pga biluheld eller arbejdsulykke. Disse smerter er ofte lettere for mennesker at forholde sig til. 

Andre lidelser er “usynlige”, og kan skyldes smerter og inflammation af vores led, muskler, nerver og bindevæv. En stor del af denne gruppe, er desværre kroniske smertepatienter, samt mennesker med fibromyalgi. De skal både kæmpe med deres daglige smerter, samt kæmpe med en omverden, der ikke altid forstår dem og deres smerter. 

Begge grupper lever med deres daglige smerter, og det er ikke altid muligt at få medicin, der kan smertelindre optimalt.

-Fakta er desværre, at ALLE smerter forringer vores livskvalitet, og påvirker vores hverdag. Det påvirker også ofte vores nattesøvn, og det ender tit i en ond spiral. 
Kroniske smerter er svære at behandle, og oftest kan man kun afhjælpe en del af smerterne. Lægerne kan yderst sjældent kurere smerter. 

Som sygeplejerske har jeg tit stået i dette dilemma sammen med mine patienter og borgere, og det er en svær problematik for alle parter. 
Nogle af mine erfaringer fra praksis, bruger jeg også i min rådgivning omkring valg af rette hjælpemidler, da mange forskellige problematikker spiller ind, hvis man skal finde det helt rigtige hjælpemiddel.

Ofte kan de helt rigtige hjælpemidler gøre, at hverdagen bliver mere tålelig, og give en lidt større livskvalitet. F.eks. ved at få mest mulig hvile og understøtte en bedre nattesøvn, samt sikre aflastning af kroppen i løbet af dagen.

Nogle af de smerteproblematikker, jeg oftest støder ind i som sygeplejerske og indehaver af Seniorpleje er følgende:

-Smerter i nakke/ryg pga diskusprolaps

-Smerter i ben og fødder pga nedsat kredsløb, ødemer og nedsat mobilitet f.eks for kørestolsbrugere

-Smerter fra haleben og sædeknogler, f.eks pga brud på haleben samt inflammation i området.

-Tryksår på baller, ved haleben, skuldre og ryg. Dette ses ofte ved mennesker, der er sengeliggende og har svært ved at forflytte sig, samt ved mange kørestolsbrugere, der sidder i samme stilling hele dagen.

Dét, jeg kan hjælpe dig med, et at finde de helt rigtige hjælpemidler og produkter, f.eks trykaflastende siddepuder og madrasser.

Du kan læse mere om nogle vores trykaflastende produkter her 

- Står du eller én af dine kære i én af disse situationer, er du/I meget velkommen til at ringe til mig på mobil 40563841 for at få råd og vejledning, samt få en grundig gennemgang af vores produkter, der passer netop dig.

De bedste tanker fra

De bedste tanker fra

Ditte Alici,
Sygeplejerske og Ejer,

www.seniorpleje.dk
Mail: ditte@seniorpleje.dk
Mobil: 40563841