Gå til indhold
SENIORPLEJE.DK - DIN GARANTI FOR PROFESSIONEL & FAGLIG RÅDGIVNING
SENIORPLEJE.DK - DIN GARANTI FOR PROFESSIONEL & FAGLIG RÅDGIVNING

Giver din gigt dig smertefulde led og hændert? Få gratis hjælp og tips til bedre livskvalitet

Kender du også til følelsen af at vågne op med ømme, hævede og smertefulde led?

Hvis ja, så er du desværre én blandt mange danskere.I følge fakta fra Gigtforeningen, er der tale om ca 700.000 mennesker, hvilket svarer til, at hver 8. af alle danskere vil blive berørt af gigt på et tidspunkt i deres liv.

Rigtig mange mennesker døjer med stive smertefulde led, og det er ofte forbundet med kroniske smerter og nedsat livskvalitet. Gigt findes i mange forskellige typer og med forskellige symptomer, men fællesnævneren er dog, at det er en kronisk lidelse, og der er ingen mulighed for helbredelse, men snarere behandlingsmuligheder for at lindre samt forebygge forværring.

Gigt dækker over hele 200 forskellige diagnoser, men fælles for dem alle er smerter i led, ryg og muskler. De mest udbredte er slidgigt, urinsyregigt, psoriasis-gigt, ryglidelser og leddegigt. Mange tror, at det kun er ældre mennesker, der får gigt, men yngre mennesker og børn kan også få gigt.

Gigten behandles meget forskelligt, afhængigt af, hvilken type, du har. Er du i tvivl, og du eventuelt har gigt, er det vigtigt at søge læge hurtigst muligt for en udredning, da en tidlig opstart af behandling kan forebygge fremskredne stive led samt nedsat mobilitet i dit bevægeapparat. En dygtig praktiserende læge vil hurtigt kunne henvise dig til en Reumatolog, som er ekspert indenfor alle typer gigt.

Jeg kan som sygeplejerske varmt anbefale dig at læse yderligere omkring gigt, smerter og behandlingstyper hos Gigtforeningen, hvis du er i tvivl eller ønsker specifik viden indenfor gigt og den nyeste forskning: www.gigtforeningen.dk.

I seniorpleje møder vi mange kunder, der dagligt kæmper med kroniske smerter. Disse smerter opleves ofte i forbindelse med bevægelse: Smerter når vi går, står og forflytter os.

Derudover har en stor del store smerter og nedsat funktion, når vi skal bruge hænder, arme og fingre i forbindelse med de daglige gøremål i vores hverdag:

  • Personlig hygiejne
  • Søvn
  • Madlavning
  • Påklædning
  • Sport og hobby

Jeg vil nedenunder give jer nogle forslag til relevante hjælpemidler, der muligvis vil kunne hjælpe DIG til en mere meningsfuld hverdag med færre smerter.

BILLY Ergonomisk sko med lynlås - Olivenfarvet. Super nem at få på! - Seniorpleje - Seniorpleje - BM20305-310 (42) - 42 - -

Påklædning

Det er vigtigt at kunne komme let og enkelt i vores tøj, samt få sko strømper på uden at påføre yderligere smerter. Vi har hos Seniorpleje et stort udvalg af ponchos, varme lammestøvler, skridsikre strømper uden sømme, strømpepåtagere, samt de fedeste ergonomiske lynlåssko.

Beklædning og sko
Pakketilbud 4 - Ergonomisk knivsæt. Luksus, sikkerhed og dansk design i ét. Køb her! - Seniorpleje - Produktsæt - Webequ - WBQ-tilbud4BLANDET - Blandet farver (efter ønske) - -

Madlavning

Stive og krogede fingre, håndled og hænder kan være en stor udfordring. Især i forbindelse med madlavning og i spisesituationer.

Hos Seniorpleje har vi et eksklusivt udvalg af blandt andet ergonomiske køkkenknive, skærehandsker, el-vippekedler, multiåbnere og ergonomisk bestik. Derudover har vi en særlig EASY UP, der fungere som "Din ekstra hånd".

Disse hjælpemidler kan give dig en større sikkerhed og forebygge uheld i køkkenet. Er du i tvivl om, hvilke der er bedst egnet til dig, har vi hele 2 sygeplejersker klar til at hjælpe dig.

Ergonomiske køkkenredskaber
Sport, aktivitet og hobby

Sport, aktivitet og hobby

Når du bliver ramt af gigt, hvilket det oftest påvirke din mobilitet, hvilket også vil medføre nedsat smidighed og bevægelighed. Sport og almindelige fysiske aktiviteter kan blive smertefulde og i værste fald umulige.

I disse tilfælde kan det være en god idé at tænke lidt alternativt i forhold til at folde sig i gang. Gode knæbind, varmende bandager, håndledsstøtte, støttebind, lændevarmere og fingerhandsker med kobbertråde er nogle af de mange muligheder, der ville kunne hjælpe dig. Vigtigst er det dog, at du holder dig selv og dine led i gang! Vi står gerne til rådighed med sundhedsfaglig rådgivning, så du finder de helt rigtige produkter, der passer unikt til DIT behov.

Støttebind & Bandager
Personlig hygiejne

Personlig hygiejne

Når fingrene driller og du kæmper med fin-motorikken, kan små enkle hjælpemidler tit gøre en stor forskel. Små ting som en vinkel-justerbar ergonomisk negleklipper, et langskaftet skohorn, strømpepåtager, en lynlås og knappelukker,langskaftet badebørste, "hårvasker" med langt skafte, samt en god gribetang.

Personlig hygiejne og badeværelse
“AIR-FLOW- GEL” Kølende siddepude til ryg & haleben. NYHED! (45 x 35 cm) - Seniorpleje - Trykaflastende puder - Seniorpleje - BEAUAMZ-01 - - -

Søvn og smerteling ved hvile

Søvn og hvile er vigtigt for os alle, for at vores krop, sind og hjerne kan genoplade op og få ny energi. Dette kan dog for mange gigtpatienter være en stor udfordring.

Når man kæmper med stive, ømme og hævede led, kan det medføre invaliderende kroniske smerter og medføre nedsat livskvalitet. Når man så samtidig ikke kan finde en behagelig siddestilling eller kan sove sammenhængende om natten, så skaber det en ond spiral.

 For at sikre aflastning og smertelindring når du sidder ned, vil vi anbefale en af vores unikke siddepuder i enten gele (honningpude), memoryskum, eller vores gode drejepuder.

For at sikre dig en mere sammenhængende og komfortabel nattesøvn, kan vi tilbyde dig flere muligheder.

Er du plaget af smerter pga. stive og deforme led, kan en skøn rullemadras i uld være fantastisk, da den både er temperaturregulerende og trykaflastende på én og samme tid. Har du stærkere smerter, kan vores vekseltrykmadras gøre underværker. Denne unikke topmadras sikrer, at du aldrig får trykket det samme sted gennem natten, selv om du ligger i den samme liggestilling. Trykket ændrer og fordeler sig konstant ved hjælp af de små luftbobler i madrassen. Den er klart værd at prøve!

Vi kan i Danmark tilbyde gode medicinske smertebehandlinger, men i forhold til at tilbyde de rette hjælpemidler til vores gigtpatienter, så er vi i Danmark stadig langt bagefter.

Mange af vores kunder ringer fordi de udover traditionel medicinsk behandling, føler sig meget alene, og de ved ikke, hvilke muligheder de har i forhold til gigt-venlige hjælpemidler.

Hos Seniorpleje kan vi tilbyde personlig og sundhedsprofessionel rådgivning, og vi er eksperter indenfor smertelindring, forebyggelse, samt i at finde de optimale hjælpemidler til netop DIG.

Vi håber, at du har fået lidt inspiration, og at du er blevet lidt klogere på, hvordan DU kan indrette dit hjem, så det giver en mere meningsfuld hverdag.. og forhåbentlig en større livskvalitet.

De bedste tanker fra

De bedste tanker fra

Ditte Alici,
Sygeplejerske og Ejer,

www.seniorpleje.dk
Mail: ditte@seniorpleje.dk
Mobil: 40563841