Gå til indhold
SENIORPLEJE.DK - DIN GARANTI FOR PROFESSIONEL & FAGLIG RÅDGIVNING
SENIORPLEJE.DK - DIN GARANTI FOR PROFESSIONEL & FAGLIG RÅDGIVNING

GUIDE: Sådan finder du den rigtige siddepude til aflastning af dit haleben!

Rigtig mange mennesker har daglige stærke smerter fra og omkring deres haleben. Dette påvirker hele deres dagligdag og vil på sigt kunne påvirke deres oplevelse af livskvalitet.

Har du smerter omkring dit haleben?

I et tidligere opslag har jeg beskrevet mulige årsager til disse stærke smerter, samt hvad du kan gøre for at forbygge og lindre.

Dette blog opslag skal snarere fungere som en lille guide, så du du lettere kan finde den mest optimale trykaflastende siddepude, der passer specifikt til dig.

Årsagen til denne lille guide er, at det kan føles som en ren jungle, når man skal ud på nettet og søge efter en god og holdbar halebenspude.

Jeg har selv været ude på jagt og har testet, testet, testet et hav af forskellige puder til aflastning af haleben. De bedste har jeg valgt ud til vores webshop.

 Klik HER for at se vores eksklusive udvalg af halebenspuder! 

Her er nogle af de vigtigste punkter, du skal være opmærksom på:

  • Som udgangspunkt er det vigtigt, at du vælger en pude, der har udskæring bagtil, så den giver dig 100 % frihed omkring dit haleben. Det er ikke nok, at den er blød og lækker at sidde på. Hvis du ikke skaber "frihed" til dit haleben, vil inflammationen og overbelastningen ikke få ro til at ophele.
  • Du skal være opmærksom på, hvor du skal bruge den, da størrelse og form kan være forskellige. F.eks, så passer ikke alle de større puder til et lille bilsæde eller en lænestol. Nogle af vores puder er produceret i mere formfast skum, hvorimod vores gele-honningpude er elastisk og former sig både efter dig og underlaget.
  • Vores puder er meget forskellige i form, samt hvor "faste" de er. Det er her, det er vigtigt du er opmærksom på din egen vægt. Hvis du f.eks vejer 90 kg, så skal du ikke have en form blød pude, da selve skummet vil blive mast for meget sammen, så dit haleben risikerer at støde mod underlaget.
  • Når du har taget stilling til, HVOR du skal bruge puden, og hvor meget du cirka vejer, så kan du nu gå til det næste vigtige skrid, nemlig selve udvælgelsen. Nedenunder vil de blive inddelt efter anbefalet brugervægt. Klik ind på de forskellige produkter - der er vedhæftet et direkte link på Produktnavnet nedenunder.

Indeling af puder efter anbefalet brugervægt:

Anbefalet brugervægt: 30-75 kg

Anbefalet brugervægt: 70-120 kg

Multifunktionelle puder der kan bruges næsten alle steder - uden anbefalet brugervægt:

Jeg håber du har fået lidt inspiration og hjælp til at finde den helt rigtige pude. Hvis du gerne vil se og prøve vores udvalg, er du altid velkommen til at kigge forbi vores nye butik SENIORPLEJE, der har adresse på Ny Boder 11, 7080 Børkop.

Kommer du langsvejs fra, er du altid meget velkommen til at ringe eller skrive til mig, så hjælper jeg dig gerne :)

De bedste tanker fra

De bedste tanker fra

Ditte Alici,
Sygeplejerske og Ejer,

www.seniorpleje.dk
Mail: ditte@seniorpleje.dk
Mobil: 40563841