Gå til indhold
SENIORPLEJE.DK - DIN GARANTI FOR PROFESSIONEL & FAGLIG RÅDGIVNING
SENIORPLEJE.DK - DIN GARANTI FOR PROFESSIONEL & FAGLIG RÅDGIVNING

Sover du dårligt? - 5 Gode råd til dig, der sover på siden 😴🥱

Gode sovevaner og søvnkvalitet er noget, der optager mange mennesker.

Det er der også en god grund til. Først og fremmest er der kommet et meget større fokus på det, da det er videnskabeligt bevist, at dårlig søvnkvalitet påvirker både dit helbred og din livskvalitet.

Og hvad er det så, der kan påvirke vores søvn negativt?

Det kan der være mange årsager til. Nogle kan skyldes medicin, stress, bekymringer eller dårlige vaner.

De fleste af disse råd kan bruges af alle, da det er generelle sove-råd. Dog er råd 5 specifikt målrettet til dem, der sover bedst på siden, da denne stilling kan give nogle udfordringer og smerteproblamtikker, hvis man ikke har det rette tilbehør.

RÅD 1)

Hvis du kan mærke, at dit humør og generelle velbefindende har ændret sig over tid, vil jeg anbefale dig at tage en snak omkring dette med din praktiserende læge. Han vil bl.a. spørge ind til, hvor længe, du har haft det sådan, hvordan din nattesøvn er, om du har følt dig stresset, har smerter eller om du bekymrer dig meget. Måske vil der blive lavet en blodprøve

Nogle gange er det meget rart at få en professionel til at lave en vurdering af din helbredstilstand, så du kan få den optimale hjælp og støtte.

RÅD 2)

Sørg for at få kigget grundigt på de vaner, du har tillagt dig henover eftermiddagen og aftenen.

Det kan være, at du ikke får faste regelmæssige måltider, så dit blodsukker falder og stiger ukontrolleret. Svigende blodsukker kan påvirke mere end blod sult, energi niveau og svimmelhed.. Det påvirker dig også humørmæssigt og hormonelt.

Undgå for meget sukker og koffeinholdige drikkevarer 2-3 timer før du skal sove.

RÅD 3)

Luft godt ud i dit værelse inden sengetid, og sluk for computer, TV 1/2-1 time før du skal sove. Lyt til lidt musik eller læs en god bog. Din hjernes aktivitets niveau har brug for at falde lidt til ro, da den ellers vil kunne give dig en mere urolig søvn.

 RÅD 4)

Undgå sportsaktiviter, der øger din puls, lige op til du skal sove. Lav gerne fysisk krævende sport 2-3 timer inden, du går i seng.

Når man dyrker sport, bliver både puls og kredsløb aktiveret, og din krop producerer både endorfiner og masser af sved. Selv om det føles skønt og afslappende umiddelbart efter sport, så tager det din krop et par timer at “falde ned”.

Så luft ud i soveværelset, mens du tager dig et dejligt varmt brusebad.

RÅD 5)

Mange mennesker tror, de har den optimale pude, madras eller dyne. Sagen er dog den, at de fleste madrasser er designet til mennesker, der sover på ryggen.

Din hvile kropsstilling er anatomisk meget anerledes, afhængigt om du sover på ryggen, siden eller maven.

Når du, i dette tilfælde ligger på siden, vil hele din nakke, rygsøjle og bækken være bøjet, så den ikke altid for den rigtige støtte under søvn. Vi bliver tit ømme og overbelastede omkring nakken, skulder, hofte og lænd.

Det er her, jeg som sygeplejerske vil kunne guide og rådgive dig i, hvilke specifikke hovedpuder, knæpuder, tyngdedyner støttepuder og madrasser, der ville kunne hjælpe dig.

Du kan se vores store udvalg af tyngdedyner, samt trykaflastende madrasser og puder her: 

Vi er som mennesker alle skruet helt unikt sammen, og vi har alle hver vores udfordringer, anset om det er smerteproblematikker, angst, mental uro eller rastløse ben. 
-Derfor vil vi anbefale dig at ringe og få en snak med mig, omkring ændring af evt dårlige vaner samt valg af optimale sove-redskaber.

Jeg er uddannet sygeplejerske, har mange års erfaring med mig, og jeg er vant til at arbejde under tavshedspligt. Med andre ord, så kan du føle dig i trygge hænder, når du henvender dig til os.

De bedste tanker fra

De bedste tanker fra

Ditte Alici,
Sygeplejerske og Ejer,

www.seniorpleje.dk
Mail: ditte@seniorpleje.dk
Mobil: 40563841