Gå til indhold
SENIORPLEJE.DK - DIN GARANTI FOR PROFESSIONEL & FAGLIG RÅDGIVNING
Butikken i Børkop og webshoppen er åben, men kundeservice via telefon er lukket grundet ferie. Email vil blive besvaret 1 gang ugentligt.
SENIORPLEJE.DK - DIN GARANTI FOR PROFESSIONEL & FAGLIG RÅDGIVNING

GRATIS REJSEGUIDE - Den bedste rejsepakke til dig, der er kørestolsbruger

Alle der selv er kørestolsbruger, er dårligt gående, eller har familie i kørestol ved, hvor omfattende og besværligt det kan være at komme på ferie, uanset om det er en charterferie, sommerhus eller noget helt tredie.

Det kan være små og store problemstillinger såsom:

  • Er der ramper, så jeg kan komme ind/ud af min bolig?
  • Er der omgivelserne indrettet i niveau, trapper, elevator?
  • Er min bolig designet til at jeg kan komme frit rundt med min kørestol?
  • Kan jeg have min egen kørestol med på flyet?
  • Hvordan kommer jeg rundt, når vi er kommet frem?

Som sygeplejerske (og tidligere handicaphjælper) har jeg gjort mig en masse erfaringer, som i samråd med råd fra gode kunder, er resulteret i denne lille guide til den perfekte rejsepakke.

Jeg vil gerne pointere, at dette er en generel checkliste, da alle vores skønne kunder og deres behov er individuelle.

Her er vores 5 favoritter til en god rejse:

KØRESTOLSBRUGER - DEN PERFEKTE REJSEPAKKE

Luksus” kulfiber rollator -unikt tysk design og ultra letvægtsrollator. - Seniorpleje - Udendørs rollatorer - Saljol - SAJ-602024 - Midnats Blå - -

1) En god letvægts rejsekørestol kan være en fantastisk investering. 

Rejsekørestole er lette at transportere rundt, er nemme at folde sammen, samt ikke fylder meget. Hverken om bord på et fly, i en bus eller når du skal rundt.

Vi vil klart anbefale vores smarte og luksuriøse rejsekørestol “ACTIVE”, som kan foldes sammen både på midten og selve ryglænet.

Læs mere om “ACTIVE” kørestolen ved at klikke her!

Foldbar Dørtrinsrampe, sæt. Super let aluminium, (2 x25 cm). Køb dem her! - Seniorpleje - Dørtrinsramper - Mobilex - MBX-DS4025 - - -

2) Sørg for, at du altid har små foldbare ramper og dørdrinsramper med.

Mange mennesker tænker ikke over det i dagligdagen, da mange cafeer, butikker, hoteller mm allerede har indrettet handicapvenligt.

I udlandet og de mindre danske byer, kan dette dog godt blive en udfordring. Derfor kan små foldbare aluminiumsramper og mobile dørskinner være en god investering. De sikrer dig, at du altid kan komme ind og ud af bygningner, over høje dørtrin, samt op over evt trappetrin. 

Læs mere om vores forskellige typer foldbare aluminiumsramper og dørtrinsramper ved at klikke her!

“AIR-FLOW- GEL” Kølende siddepude til ryg & haleben. NYHED! (45 x 35 cm) - Seniorpleje - Trykaflastende puder - Seniorpleje - BEAUAMZ-01 - - -

3) Sørg for at have en god siddepude med, som både kan bruges i din kørestol og på almindelige sæder.

Herhjemme er vores biler og veje oftest i god stand, hvilket kan have stor betydning for mennesker med kroniske smerter, rygproblemer samt neurologiske lidelser. Når man sidder i kørestol, er støddæmpning oftest ekstremt vigtigt, da alle stød fra det underlag, du kører på, ofte vil kunne mærkes op gennem kørestolen.

En god trykaflastende pude, vil kunne gøre underværker. Her især en allround siddepude, der både kan ventilere og holde dig tempereret, samt bruges både i din rejsekørestol, samt på diverse stole og sæder.

Her er der især 2 honningpuder/ gelepuder, vi vil anbefale. Nemlig vores XL gelepude, samt vores XL gelepude til halebenssmerter. Disse to honningpuder/ gelepuder er multifunktionelle, har vaskbart betræk, samt kan vaskes i hånden ved 30˚. 

Læs mere om vores forskellige slags honningpuder, og find din egen favorit ved at klikke her!

Trykaflastende Vekseltryksmadras, inkl pumpe - Få en optimal nattesøvn! 2,5 kg - Seniorpleje - Vekseltryksmadras - Mobilex - MBX-270016 - - -

4) Sørg for at få dig en god (smertefri) nattesøvn

De fleste af os sover bedst i vores egne senge. - De er nemlig valgt af os selv, og tilpasset vores unikke behov. Når vi overnatter på hoteller og sommerhuse, er det senge tilpasset gennemsnittet og især mennesker uden smerter og rygproblemer.
Jeg ved, at jeg ikke er den eneste, der kan have meget svært ved at sove optimalt i fremmede senge, og jeg vågner tit op pga smerter. 

Som noget unikt, kan vi i Seniorpleje tilbyde en smart, letvægts og transportabel trykaflastende vekseltrykmadras, som hjælper dig med at få en god og sammenhængende nattesøvn. Den vejer kun 2,5 kg og fylder ikke mere end en pakke cornflakes. 

Find din egen Vekseltrykmadras ved at klikke her!

Forflytnings-bælte i ekstra slidstærkt materiale. (60 x 23 cm) Enkelt & sikkert Forflytning Seniorpleje

5) Husk at få dine forflytnings-hjælpemidler med

Vi anfaler dig, at du som minimum har et godt transferbræt/ glidebræt med, samt et godt forflytningsbælte, så du let, sikkert og uden alt for mange kræfter, kan forflytte dig.

Se vores smarte og sikre forflytningsbælte ved at klikke her! 

Denne rejsepakke er et generelt forslag til, hvordan du bedst muligt sikrer dig, når du skal på ferie. Har du brug for gode råd eller vejledning at at finde produkter, der matcher dig og dine behov, står jeg som sygeplejerske gerne til din rådighed.

Til slut, vil jeg blot sende jer et link til rejsebureaet TUI, som har valgt at sætte ekstra fokus på at sikre gode betingelser for netop kørestolsbrugere: 

https://www.tui.dk/rejse-med-tui/inden-rejsen/handicappede/

De bedste ferietanker fra teamet bag Seniorpleje 😎☀️

De bedste tanker fra

De bedste tanker fra

Ditte Alici,
Sygeplejerske og Ejer,

www.seniorpleje.dk
Mail: ditte@seniorpleje.dk
Mobil: 40563841