Gå til indhold
SENIORPLEJE.DK - DIN GARANTI FOR PROFESSIONEL & FAGLIG RÅDGIVNING
Butikken i Børkop og webshoppen er åben, men kundeservice via telefon er lukket grundet ferie. Email vil blive besvaret 1 gang ugentligt.
SENIORPLEJE.DK - DIN GARANTI FOR PROFESSIONEL & FAGLIG RÅDGIVNING

Hvad er den bedste siddepude til diskusprolaps smerter?

En sygeplejerskes anbefalinger - smerter pga. diskusprolaps.

Der er en stor del af den danske befolkning, der har én eller flere diskusprolaps. Dette kan hæmme både din livskvalitet og påvirke store dele af din hverdag.

Kort fortalt, at diskusprolaps en påvirkning af de små bløde “puder”, der sidder mellem vores torntappe ned langs hele rygsøglen. Disse små puder kan pga slid og overbelastning blive slidt, flossede, punktere og poppe ud, hvilket meget ofte medfører store smerter i både muskler, led og nervebaner.

Hele vejen op og ned langs rygsøjlen løber der et hav af små nervebaner, og når du får en skade (traume) på ét specifikt sted, vil det næsten altid give smerter mange andre steder - med andre ord: Nerverne er forgrenet og forbundet med hinanden.

Når du så sidder ned  lang tid af gangen, vil du have det samme tryk på de samme områder, hvilket både kan give give din ryg smerter, træthed og spændinger. 

Vi kan desværre ikke helt undgå at skulle sidde ned i løbet af dagen, da mange af os arbejder foran vores pc, har stillesiddende arbejde eller studerer.

Som sygeplejerske og ejer af Seniorpleje, møder jeg rigtig mange mennesker med kroniske rygsmerter, så f.eks. diskusprolaps, brud på rygsøjlen, fibromyalgi, skoliose, halebenssmerter og spinal stenose.

Min anbefaling vil ofte være, at de kontakter mig, og at vi får kigget på, hvilke udfordringer den enkelte har, samt i hvilke situaioner, smerter er værst.

En god og optimal trykaflastende eller trykfordelene siddepude kan være meget forskellig fra person til person, og kan afhænge af følgende punkter:

  • Hvor sidder problemet/smerter?
  • Er der udstråling til andre steder på kroppen?
  • Er der specielle steder, f.eks. Spisebordsstol, der er værst at sidde?
  • Hvor meget vejer du? 
  • Har du skader andre steder i kroppen?


Vi har mange fantastiske siddepuder i vores sortiment, og de har hver og én deres egen unikke kvalitet. 
Når der er tale om skader i og omkring nervebanerne i rygsøjlen, vil det dog næsten altid kræve en særdeles god og støddæmpende pude, nemlig vores gelepude (også kaldet Honningpude).
-Vi kan som noget helt særligt tilbyde hele 3 forskellige typer af denne gelepude, så den passer til netop dit behov, uanset, om den skal bruges i kørestolen, bilen eller på kontorstolen. Alle har den samme støddæmpende funktion og er lavet af det samme lækre materiale. De er blot udformet forskelligt.

Tryk her for at se alle 3 forskellige modeller GELEPUDER!

Direkte link: https://seniorpleje.dk/collections/honningpuder

Disse puder af gele kan vaskes, virker kølende, trykaflastende, skridsikker og der medfølger et sort vaskbart betræk.

Jeg anbefaler at du tager et kig på disse skønne honningpuder. Måske én af dem skal være din ;)

Har du brug for råd og vejledning i forhold til valg af pude, er du altid velkommen til at kontakte os via enten email eller telefon.

De bedste tanker fra

De bedste tanker fra

Ditte Alici,
Sygeplejerske og Ejer,

www.seniorpleje.dk
Mail: ditte@seniorpleje.dk
Mobil: 40563841